Kvalita šetrná k přírodě

13. října 2022 EMBA
EMBA získala EU Ecolabel a obhájila Ekologicky šetrný výrobek

EMBA díky svému odpovědnému přístupu k životnímu prostředí obhájila certifikaci Ekologicky šetrný výrobek, současně prošla náročným certifikačním procesem a nově získala možnost užívání ekoznačky EU Ecolabel pro evropský trh. „Vzhledem k naší 140 leté tradici výroby ekologických recyklovatelných produktů ze sběrového papíru máme odpovědný přístup ke společnosti a životnímu prostředí v genech“ říká generální ředitel Marek Michálko.

Ekoznačení (ecolabelling) je označování výrobků a služeb, které jsou v průběhu celého životního cyklu prokazatelně šetrnější k životnímu prostředí, ale i ke zdraví spotřebitele. Jejich kvalita přitom zůstává na velmi vysoké úrovni. Správcem značky EŠV je CENIA, česká informační agentura životního prostředí. Věrohodnost značek je garantována Ministerstvem životního prostředí.

Předání ocenění proběhlo v rámci Dne s českou kvalitou ve Skleněném sále Ministrestva průmyslu a obchodu.

IMG_20221012_092024.jpg

HYN29823.jpg

HYN29828.jpg

Kontakt:
EMBA, spol. s r. o.
512 47  Paseky nad Jizerou
www.emba.cz
info@emba.cz

Poznámka pro editory:

• EMBA patří mezi nejvýznamnější evropské producenty archivních lepenek a obalů
  • se svojí 140 letou tradicí a výrobou ekologických výrobků pro archivaci přispívá k ochraně a zachování kulturně-historického dědictví mnoha zemí
  • jako největší a nejvýznamnější dodavatel výrobků z recyklovaného papíru významně pomáhá chránit životní prostředí